Startsida Om oss Avelsston Våra hästar Uppfödningar Till salu

Länkar

Kontakt
Vi föder upp hopp- och dressyrhästar av internationell typ, d v s en ädel, högrest häst med god hoppförmåga alt gångarter och god samarbetsvilja som gör den konkurrenskraftig nationellt och internationellt.

Vi använder prestationsblod i syfte att få fram hästar som lämpar sig för såväl sport som avel. Vi använder 2-3 ston i avel varje år. Vi har delat upp stammen i en gångarts- resp. en hoppstam. Hos oss kanske du kan hitta den häst som uppfyller dina drömmar.

På bilden ser ni Bengt, Cruella de Vil KS, Jessica och Lisbeth. Lisbeth är med och hjälper till med det administrativa och barnvakt. 

Bengt Andersson är lantbrukare och har hästuppfödning som hobby. Han köpte sitt första halvblodssto 1972 från Hulegårds stammen. Idag finns inga hästar kvar på Kristineberg från den stammen.

1975 köpte Bengt stofölet Walente på Öland. Det är Walente som alla hästar på Kristineberg härstammar ifrån. Hon blev elitsto och mor till Breeders Trophytopparna Vital och Boss, elitstona Werbina och Walentcia samt Healey´s Beluga som var rankad 35:a i dressyr på FEI´s världsranking 2006. Hon är det första svenska stoet med ren fullblodstam i botten som fått ett stofamiljsnummer - nr 71.  

 

Jag heter Jessica Andersson och är Bengt och Lisbeths dotter. Det är jag och pappa som bestämmer vilka ston som ska betäckas och  vilka hingstar som ska användas. Jag rider in de unga hästarna och grundutbildar dem i dressyr och hoppning innan de säljs. Dressyr tränar jag för Jan Schöneman och hoppning för Svante Johansson.

Jag visar hästarna på fölmönstring, 3-årstest och 4-årschampionat. Mina stoltaste ögonblick som ryttare och uppfödare har varit när jag ridit våra egna uppfödningar i final i Falsterbo och i Breeders Trophy i hoppning. Det är även jag som är webbmaster till denna hemsidan.

Vår målsättning är att föra aveln framåt. Det försöker vi uppnå genom att dels använda unga, lovande ston i aveln innan de eventuellt fortsätter som tävlingshästar. Dels genom att använda våra avelsston som vi vet lämnar bra avkommor. Vi använder också ofta unga hingstar med prestationsstam.